Hoe word je DJ?

Een DJ ben je niet zomaar, DJ moet je worden. En de enige manier om dat te doen is oefenen, oefenen, oefenen en tussendoor ook nog wat tips van djworden.com door te nemen.

Op deze site vind je meer informatie over hoe je DJ kunt worden. DJ’en is fantastisch om mee bezig te zijn en biedt uitdagingen voor iedereen. Professionele DJ’s reizen over de hele wereld en hebben veel fans. De vraag is alleen: hoe word je DJ?

Laten we allereerst eens kijken wat je wensen precies zijn. Want welke stijl wil je gaan draaien? Ben je van plan om dikke hardstyle sets weg te geven, ben je iemand die liever latin house mixt, kun je niet genoeg krijgen van apres-ski albums of ben je juist iemand die voor Top40 muziek gaat? Daarnaast zul je in het begin van je carrière voornamelijk thuis aan de slag zijn met oefenen, maar waar wil je daarna naartoe? Dat leggen we je maar al te graag uit.

Ga snel naar:
DJ beginner
Hoe word ik DJ?
DJ Leren
DJ naam verzinnen
Leren beat mixen & mixen?

DJ’s bestaan al jaren, maar hebben de laatste jaren enorm in populariteit gewonnen. Waar vroeger een DJ stil in een hoekje plaatjes opzette, is een DJ nu vaak de ster van de avond. Samen met enorme hype van muziek en nieuwe mogelijkheden van techniek kun je nu op je eigen computer top DJ’s evenaren! Dat gaat echter niet zomaar: als je dit wilt, moet je hier veel tijd en energie in investeren!

Wij zijn hier om je te helpen en hebben dit allemaal al meegemaakt om te beginnen alvast enkele tips  hieronder. De muziekindustrie is veranderd, grijp je kans, leer alles wat je kan leren en maak van muziek je beroep.

  1. DJ worden; de basics. Voordat je kunt beginnen met leren draaien, moet je natuurlijk beschikken over dj apparatuur. Vanzelfsprekend is het belangrijk om te weten hoe je DJ apparatuur werkt, of je nu met vinyl, Cd’s of met mp3 software draait. Alle apparaten hebben specifieke voor- en nadelen, maar maak jezelf hier tot in de puntjes mee vertrouwd en zorg dat je over voldoende skills beschikt. Voor een goede DJ is het essentieel om de juiste muziek te selecteren en je publiek te vermaken.
  2. Muziek stijl: Kies een duidelijke eigen muziek stijl, waar mensen je aan kunnen herkennen en waar jouw muzikale ideeën in terug te vinden zijn. Of het nu club, urban, house of ski-hut is, je moet zelf achter je eigen stijl staan en je enthousiasme overbrengen op de dansvloer.
  3. Zorg voor naamsbekendheid en verspreid je naam: een veelgebruikte manier om aan feedback en PR te komen, is het opnemen van een DJ set. Met andere woorden: neem een set op (cd, mp3), post het op forums online of stuur het naar radiostations zoals radio 538 of 3FM. Naast radio stations zijn clubs, discotheken en platenlabels altijd geïnteresseerd in nieuw talent, dus zorg dat ze over een cd met jouw demo beschikken! Ook al luistert misschien niet iedereen naar jouw demo, het gaat vroeg of laat gebeuren dat je de kans krijgt om jezelf te bewijzen voor een gevulde dansvloer!

DJ-gear

>